Competitions/Versenyek: 2006 Spring/Tavasz


v01Our firs cosplay was Chii (Salome) and Freya (Mono) from Chobits, and also it was our first competition, back in the Spring of 2006.

It was the ancient era of the Hungarian cosplay. There weren’t any cosplay celebs, craftmanship, ebay or worbla, only a bunch of people, who only started to learn what is cosplay. We got to know each other and the basics of making cosplays. Everything was shed tuning and everyone was a little clumsy and every pose was a little gauche, but we enjoyed and loved it. There were no expectations, levels or likes, just us and a good party together.

We were so noobs, that we had never used a sewing machine before and had no clue what is a sewing pattern. At that time there was a girl at Mono’s workplace who was a costume designer. She taught us how to make sewing patters and use the sewing machine. We want to thank to Annamari Katona for her time and great effort to teach us the basics.

Az első cosplayünk a Chobits című animéből volt két karakter, Chii (Salome) és Freya (Mono), és egyben ez volt az első verseny is, amin részt vettünk, a 2006-os tavaszi AnimeCon-on.

Ekkor kezdődött a magyarországi cosplayezés őskora. Nem voltak még coplay celebek, craftmanship, ebay vagy worbla, csak egy csapat ember, aki éppen hogy elkezdte kapizsgálni mi is az a cosplay. Ismerkedtünk egymással, a cosplay készítés alapjaival. Minden sufni tuning volt, mindenki kicsit ügyetlen és minden póz kicsit esetlen, de nagyon élveztük és szerettük. Nem voltak elvárások, szintek vagy likeok, csak mi és egy jó közös buli.

Olyannyira kezdők voltunk, hogy előtte még nem ültünk varrógép előtt és azt se tudtuk mi fán terem a szabásminta. Mono egyik akkori munkatársa segített nekünk, bevezetett a varrás rejtelmeibe. Ezer hála Katona Annamarinak, hogy időt szánt ránk és megtanította nekünk az alapokat!